Home Actueel Archief Faillissement Rouwservice Nederland nadert

Faillissement Rouwservice Nederland nadert

Archief
29-06-17

Rouwservice Nederland in Enkhuizen, marktleider op het gebied van doodskisten en rouwauto’s,  kan de salarissen niet meer betalen en hoopt op een snelle overname, aldus een bericht in De Telegraaf.

Dit zal nagenoeg zeker uitmonden in een faillissement, want alleen dan kan een koper de overblijvende onderneming geschoond van alle verplichtingen kopen van de curator. De curator verdeelt de opbrengst volgens de wet onder de crediteuren.

Een faillissement zal leiden tot het ontslag van alle werknemers en de koper zal alleen die werknemers overnemen die passen bij de overname. Een koper zal hoogstwaarschijnlijk een branchegenoot zijn, en dan moet worden gevreesd voor functies die de koper al bezet heeft, zoals administratieve functies.

Als u werknemer bent van Rouwservice Nederland wees dan voorbereid op een faillissement en een ontslag. Crediteur-leverancier? Lever niets meer uit zonder directe betaling. En hoe pijnlijk het verlies van een naaste ook is, ook degenen die een dienst van Rouwservice willen afnemen moeten zich extra afvragen of er al wel moet worden betaald als niet zeker is of de diensten wel geleverd kunnen worden. 

Wilt u meer weten over hoe om te gaan met een naderend faillissement, neem dan contact op met onze insolventie afdeling, en vraag naar Monica Kossen of Jan Jaap van Deventer.

Deel dit artikel