Home Expertise Cassatie Cassatie

Ons cassatieteam

Ons cassatieteam bestaat uit twee cassatieadvocaten, Johan den Hoed en Fenna van Dorsser. Zij worden ondersteund door het team Procesrecht.

Procederen in cassatie is een specialisme waar Johan den Hoed zich al meer dan tien jaar op toelegt. De liefde voor dit vak ontstond bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, waar hij de meest uiteenlopende zaken behandelde. Johan heeft daardoor unieke kennis over de wijze waarop de Hoge Raad tot haar oordelen komt. Als gerechtsauditeur was hij namelijk aanwezig bij de vertrouwelijke beraadslaging van raadsheren in de raadkamer van de Hoge Raad.

In het brede spectrum aan rechtsgebieden waar hij cliënten bijstaat, heeft hij een voorliefde voor aansprakelijkheidsrecht.

Als advocaat is Johan bij een aantal toonaangevende cassatieprocedures betrokken geweest. Een succesvol cassatieberoep vraagt naast een uitgekiende insteek om het vermogen rechterlijke uitspraken goed te begrijpen. Johan merkt dat zijn werkervaring binnen de rechterlijke macht hierin van groot belang is. Zo vergaarde hij veel kennis over de wijze waarop rechtbank en hof tot hun beslissingen komen: “Van deze unieke combinatie van werkervaringen profiteer ik nog dagelijks.”

Onze Cassatieadvocaten

Bekijk alle advocaten