Home News Arbeidsrecht Dubbelsessie: wet arbeidsmarkt in balans (wab) en deep democracy op 5 november georganiseerd door de NVP bij Köster

Dubbelsessie: wet arbeidsmarkt in balans (wab) en deep democracy op 5 november georganiseerd door de NVP bij Köster

Arbeidsrecht
11-10-19

Drie jaar na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is er een nieuwe wet aangenomen die de arbeidsmarkt beter zou moeten gaan reguleren: “de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)”. De WAB gaat in per 1 januari 2020 en zal tot gevolg hebben dat op het gebied van onder meer het ontslagrecht, de ketenregeling, de oproepovereenkomsten en payrolling het nodige gaat veranderen. Tijdens dit seminar zal Myrthe Steenhuis een en ander op een interactieve wijze bespreken. Dit is dé kans voor jou als HR-professional om in ruim een uur bijgepraat te worden over de ins and outs van deze nieuwe wet.

Met Sandra Bouckaert ga je vervolgens aan de slag om in een workshop kennis te maken met het gedachtegoed van Deep Democracy, een methode die oorspronkelijk uit Zuid Afrika komt. Het is een democratische wijze om tot besluiten te komen, waarbij de kracht van het collectief wordt inzet. En dan nét op een andere manier dan ons oer-Nederlandse “polderen”.

Wil jij kennis maken met deze creatieve manier om alle stemmen te horen bij besluitvorming en meningsverschillen? Tijdens de workshop beleef je zelf hoe je op een harmonieuze manier met elkaar tot oplossingen kunt komen.

Myrthe Steenhuis,  advocaat en partner bij Köster is o.a. gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als advocaat is ze praktisch, duidelijk en to-the-point en op diezelfde wijze zal ze jetijdens dit seminar meenemen in de kansen (envalkuilen) van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Sandra Bouckaert is Deep Democracy facilitator / instructeur en – mediator. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (team)coachingstrajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg, het onderwijs en de profitsector. Zij laat professionals op een natuurlijke manier met elkaar samenwerken, ze leert ze omgaan met spanningen en conflicten zodat het gezamenlijke doel bereikt kan worden.

Programma

14.30 uur inloop
15.00 – 16.15 uur Myrthe Steenhuis over de Wet Arbeidsmarkt in Balans
16.15 – 16.30 korte pauze
16.30 – 18.00 uur Sandra Bouckaert over Deep democracy, krachtige methode voor besluitvorming
18.00 – 19.00 uur netwerkborrel

Aanmelden kan via de NVP

Share this article