Home Actueel Archief Eerste Legal Academy bij Köster Advocaten

Eerste Legal Academy bij Köster Advocaten

Archief
06-04-17

Aanstaande maandag vindt bij Köster Advocaten in Haarlem de eerste Legal Academy 2017 plaats. Deze kennissessie wordt bijgewoond door startups die meedingen naar een finaleplaats in de Present Your Startup-competitie.

              

Present Your Startup, geïnspireerd door de tv-programma’s als Dragons Den en Shark Tank, is een ‘acceleratorprogramma’ dat als doel heeft startups te koppelen aan investeerders en kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van de juiste financiering. Köster Advocaten is al drie jaar Academy Partner van Present Your Startup.  In dat kader verzorgen zij de Legal Academy, een sessie waarin startups informatie krijgen over een aantal onderwerpen met juridische aspecten, zoals rechtsvorm en structuur, financieringsvormen, intellectueel eigendom en algemene voorwaarden. De sessies hebben een sterk interactief karakter: de deelnemers dragen actief bij en wisselen onderling vragen, kennis en ervaring uit.

 

De Legal Academy is een interessant partnership. Dirk Lange, advocaat bij Köster:  “De geselecteerde start-ups krijgen deskundig juridisch advies  op punten die van essentieel belang kunnen zijn voor het succes van de onderneming. Onze advocaten geven hands on juridisch advies in verschillende stadia van een jonge onderneming. Hierdoor ontstaan voor beide partijen waardevolle langetermijnrelaties.”

  

De aanwezige startups hebben een eerste selectieronde al overleefd. Ze dingen mee naar een finaleplaats op 22 november 2017. Op die dag mogen de finalisten live pitchen voor investeerders.

Succes

In de finale in 2016 mochten 7 startups, geselecteerd uit 150 aanmeldingen, live pitchen voor een publiek van 400 man. Tijdens de finale zelf werd ruim € 80.000 euro in cash,   € 80.000 in prijzengeld en  € 300.000 in natura toegezegd aan verschillende finalisten. In de dagen na de finale werd bekend dat het resultaat was opgelopen tot € 380.000 in cash en € 380.000 in natura.

Meer weten?

 

 

 

Deel dit artikel