Home Actueel Familierecht Dure scheiding

Dure scheiding

Familierecht
12-04-18

Om zijn scheiding te kunnen financieren,  moest acteur Russel Crowe een aantal opmerkelijke objecten verkopen. De veiling van de 226 items via Sotheby Australië bracht 3,7 miljoen dollar op.

Op de veiling kwamen horloges en sieraden onder de hamer, een aantal Australische kunststukken en een collectie gitaren, maar de meeste belangstelling was er voor kostuums en rekwisieten uit films waarin Crowe gespeeld had. Een Vlaams 17de-eeuws tapijt bleef onverkocht, maar een paar Dr. Martens veterschoenen, bij elke schoenwinkel in Nederland verkrijgbaar voor een kleine 100 euro, bracht ruim 12.000 dollar op, omdat ze aan Crowe’s voeten hadden gezeten in de film Romper Stomper.  De acteur, onder meer bekend van zijn rol in Gladiator, moest  verder afscheid nemen van de  kap die hij droeg in de film Robin Hood (opbrengst 13.000 dollar) en een lederen toque die in de film  Cinderella man werd gebruikt om zijn edele delen te beschermen (ruim 8.500 dollar). Verschillende levensgrote  paarden die op de set van Gladiator gebruikt werden, gingen voor ruim 6.700 dollar over de toonbank.

Scheiden is duur en kan financiële consequenties hebben voor uw onderneming, zeker wanneer u geen levensgrote filmpaarden in de gang heeft staan, die u nog kunt verkopen. Zo wordt bij de bepaling van de  draagkracht van een DGA gekeken welke middelen hij redelijkerwijs aan zijn onderneming kan onttrekken in de vorm van salaris of dividend. De financiële gezondheid van de onderneming bepaalt de hoogte van de onttrekkingen. Of winstreserves als dividend kunnen worden uitgekeerd, is van verschillende factoren afhankelijk. Hier leest u er meer over.

Wilt u meer weten over draagkracht en alimentatie? Neem gerust contact met ons op.

Team Familierecht

Amy Lamme

Annebeth Sieswerda

Deel dit artikel