Home Actueel Archief DENK vs. Simons, tweede akte

DENK vs. Simons, tweede akte

Archief
25-04-17

Politieke partij DENK eiste € 60.000 schadevergoeding van Sylvana Simons, omdat ze de geheimhoudingsplicht geschonden zou hebben. De rechter ziet dat anders en veroordeelt de partij juist tot betaling van een boete.

Sylvana Simons was niet alleen kandidaat-Kamerlid voor de politieke partij DENK, ze was ook communicatiemedewerker bij de Stichting ondersteuning Groep Kuzu/Öztürk. In die hoedanigheid had ze een geheimhoudingsbeding getekend. Twee weken geleden eiste DENK een schadevergoeding van 6 x € 10.000, omdat ze dit beding zes keer geschonden zou hebben.

Daarbovenop eiste DENK een bedrag van € 3.700 euro omdat ze plotseling ontslag nam en de overeengekomen opzegtermijn van een maand niet was nagekomen.

Het geheimhoudingsbeding was naar de mening van de rechter veel te vaag. En de e-mail die ze stuurde om haar kandidatuur voor het Kamerlidmaatschap op te zeggen eind december, was geen formele opzegging van haar arbeidscontract als medewerker van de stichting, oordeelt de rechter. Sterker nog: op grond van de feiten werd DENK nu juist door de rechter veroordeeld tot het betalen van achterstallig salaris plus vakantiegeld, aangezien DENK haar vervolgens in januari op staande voet ontsloeg.

Alleen de eis van DENK tot het betalen van een verkeersboete in verband met een snelheidsovertreding werd door de rechter toegewezen. Maar die zal Simons met gemak kunnen betalen van de circa  € 5.000 aan ontslagvergoeding en vakantietoeslag die ze van de rechter toegewezen kreeg.

DENK gaat in hoger beroep.

 

Deel dit artikel