Home Actueel Archief CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

Archief
14-07-11

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten 2009-2014 algemeen verbindend verklaard. Het besluit geldt van 14 juli 2011 tot en met 31 maart 2012. Dit betekent dat alle uitzendkrachten die in Nederland werken recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden volgens deze CAO. De CAO is afgesloten door uitzendkoepel ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie, CNV Dienstenbond en LBV. De CAO heeft betrekking op ruim 734.000 uitzendkrachten.

 

De ondernemingen Please en Tentoo zijn gedispenseerd. De NVUB heeft bezwaren ingediend, maar deze bezwaren zijn afgewezen. De ABU is blij met de algemeenverbindendverklaring van de CAO voor Uitzendkrachten.

 

De heer Jurriën Koops, plaatsvervangend directeur van de ABU: “Met de algemeenverbindend-verklaring creëren we een gelijk speelveld. Alle uitzendbureaus in Nederland, behoudens die zijn aangesloten bij de NBBU en de gedispenseerde ondernemingen, moeten zich aan de minimale arbeidsvoorwaarden zoals gesteld in de CAO voor Uitzendkrachten houden. Het zorgt ervoor dat de arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en de naleving van de CAO voor de uitzendkrachten op een hoger plan komen én blijven. Eerlijke betaling, goede arbeidsomstandigheden en huisvesting, alsmede controle op naleving zijn erg belangrijke zaken in de uitzendsector. Het is van belang dat alle bureaus dezelfde regels naleven en dat de onafhankelijke CAO-politie, de SNCU, ook kan toezien op het toepassen van de ABU-CAO bij de niet-georganiseerde uitzendbureaus.”

Deel dit artikel