Home Actueel Archief Brons voor pleidooi van Iris Tuk

Brons voor pleidooi van Iris Tuk

Archief
15-05-17

Bij de jaarlijkse pleitwedstrijd van de Jonge Balie Noord-Holland heeft Iris Tuk een derde plaats gehaald. Dit jaar telde de wedstrijd 26 deelnemers.

De pleitwedstrijd van de Jonge Balie wordt jaarlijks gehouden. Elke deelnemer krijgt een rol toegewezen en gaat in die rol de strijd aan met een collega.

Iris Tuk, bij Köster Advocaten vooral werkzaam op het gebied van contractrecht en IT&Privacy, moest tijdens de pleitwedstrijd de IND bijstaan en verdiepte zich daarom in het Vreemdelingenrecht. De jury was onder de indruk: “Het betoog van Iris was precies wat je van een advocaat van de IND kunt verwachten: ingetogen en rustig en inhoudelijk zeer goed”, zei juryvoorzitter en president van de rechtbank Evelien de Greve bij de uitreiking van de bokaal en bloemen.

“Best goed toch, voor een advocaat die voornamelijk contracten schrijft, lacht Iris. En ja, ze was wel zenuwachtig, maar vooral omdat bijna alle collega’s haar kwamen aanmoedigen. “Niet vanwege de materie. Ik wist niet veel van vreemdelingenrecht, maar ik heb me er toch gewoon maar in verdiept. En blijkbaar met succes.”

Deel dit artikel