Home Actueel Archief Botsing met kinderwagens

Botsing met kinderwagens

Archief
15-06-17

Bugaboo wordt verkocht. De huidige eigenaren – zwagers Max Barenbrug en Eduard Zanen – hebben hooglopende ruzie en willen niet met elkaar verder.

Ontwerper Barenbrug en commercieel leider Zanen kunnen het niet eens worden over de manier waarop het bedrijf geleid moet worden. Al jaren geleden zagen ze aankomen dat hun zakelijke huwelijk wel eens niet voor de eeuwigheid zou kunnen zijn. In 2012 sloten ze dan ook al een overeenkomst, waarin ze vastlegden dat ze beiden hun aandelen aan een derde partij zouden verkopen als één van tweeën geen vertrouwen meer had in de samenwerking. Nog vier jaar hielden ze het met elkaar uit, maar begin dit jaar daagde Zanen zijn zwager Barenbrug voor de rechter. Hij wilde verkoop afdwingen op last van een dwangsom van 10 miljoen euro. Of de nu aangekondigde verkoop een gevolg is van die rechtszaak, is onduidelijk.

De Bugaboo was een afstudeerproject van Max Barenbrug voor de Design Academy in Eindhoven. Nadat de stoere en functionele kinderkoets door Miranda in een aflevering van Sex and the City door de straten van New York was geduwd,  begon een ware zegetocht. Gwyneth Paltrow, Zinedine Zidane Madonna en Catherine Zeta Jones werden ermee gesignaleerd en in ons eigen land  werden onder heel veel anderen prinses Máxima, de Borsatootjes en Paul de Leeuw gefotografeerd met de baby in de Bugaboo.

Wie genoeg geld meebrengt, hoeft zich niet te bepreken tot de aanschaf van één Bugaboo, maar kan het complete internationale bedrijf met circa 1.300 werknemers verwerven. Bugaboo is actief in meer dan 50 landen. Het bedrijf maakte in 2015 12,8 miljoen euro winst.

Meer weten over afspraken in een (familie)bedrijf?

 

Deel dit artikel