Home Actueel Arbeidsrecht Bierbrouwer wil vrij met carnaval

Bierbrouwer wil vrij met carnaval

Arbeidsrecht Archief
17-01-18

Bierbrouwer Bavaria uit Lieshout heeft een petitie online gezet die mensen kunnen tekenen om van carnavalsmaandag en -dinsdag officiële feestdagen te maken.

De petitie is inmiddels meer dan 100.000 keer ondertekend. Ook Commissaris van de Koning Wim van de Donk zette zijn handtekening, maar de Brabantse werkgevers zijn minder enthousiast.

Jan van Mourik van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant-Zeeland noemt verplichte vrije dagen met carnaval niet meer van deze tijd. Volgens VNO-NCW zitten bedrijven in de industrie en logistiek die snel aan klanten moeten leveren al helemaal niet te wachten op nieuwe verplichte vrije dagen.

Bovendien kunnen mensen die per se vrij willen zijn met carnaval meestal probleemloos vrije dagen opnemen. En ook als de carnavalsdagen tot officiële feestdagen worden verheven, zijn werkgevers niet verplicht om deze dagen vrij te geven. Ziekenhuizen draaien door, de brandweer moet kunnen uitrukken, politie moet paraat staan en in de horeca wordt zelfs dubbel zo hard gewerkt.

Eerder dit jaar bleek uit een enquête dat zeventig procent van de Nederlanders van Bevrijdingsdag een officiële feestdag wil maken. Daar steken de 100.000 handtekeningen van Bavaria nog schril bij af.

Meer weten over verlofregelingen?

 

Deel dit artikel