Home Actueel Archief Amsterdam Denim Days

Amsterdam Denim Days

Archief
16-04-15

Amsterdam vormt deze dagen voor de tweede keer het middelpunt voor iedereen met een indigo hart. Het programma voorziet denim lovers van alle geledingen, van merken en makers tot dragers en vertellers. Van stijlbepalende adepten in de straat tot de grootste innovators uit de industrie, samen creëren zij het blauwe summum.

Amsterdam Denim Days bestaat uit een 6-daags publiek toegankelijk City Center programma met events, product lanceringen en speciale acties; de besloten Kingpins sourcing vakbeurs in de Gashouder op 15 en 16 april – met het nieuwe conferentie-concept Kingpins 2029, The Transformers op 17 april; en het voor iedereen toegankelijke denim festival Blueprint op 17 en 18 april op het Westergasterrein (in de Zuiveringshal, het Machine gebouw en het terrein hieromheen). Ook de officiële feestelijke opening van Denim City vindt plaats tijdens Amsterdam Denim Days op 16 april.

AMSTERDAM DENIM DAYS / PUBLIEK PROGRAMMA

13 – 18 april: City Center

Met zijn grote concentratie denim brands en eerste klas denim stores neemt Amsterdam een unieke plek in, en daar kunnen denim liefhebbers deze dagen veel extra’s van verwachten; presentaties van nieuwe, bijzondere producten of collecties, exposities, happenings, veel denim pro’s over de vloer en natuurlijk de nodige ‘sweet deals’. Welke merken, winkels, initiatieven en locaties allemaal meedoen aan dit publieksprogramma wordt volgende maand bekend gemaakt.

17 & 18 april: Blueprint – tweedaags denim festival

Wie nog steeds baalt dat hij/zij vorig jaar mei de eerste en nu al legendarische editie van dit unieke denim aficionado-event van Amsterdam Denim Days heeft gemist…, RELAX! Blueprint komt terug, en verwacht wederom bijzondere content van deelnemende merken zoals o.a. G-Star, Denham, Scotch & Soda Amsterdams Blauw, Kings of Indigo en one-man brands zoals Indigo People, Dumluck en Yaco, omlijst met inspirerende exposities, seminars, interessante workshops, een podium in het Machinegebouw met live muziek, lekker eten en drinken en niet te vergeten…. serieuze treasure hunting opportunities, zowel vintage denim als het nieuwste van nieuw, op het buitenterrein. Koop je kaartjes voor Blueprint snel via Facebook of www.amsterdamdenimdays.com (voorverkoop: €15,-)

AMSTERDAM DENIM DAYS / INVITE ONLY PROGRAMMA

15 & 16 april: Kingpins Show

De internationale denim en sportswear stoffenbeurs Kingpins is het industry only onderdeel van Amsterdam Denim Days. Behalve een boutique trade show voor denimontwerpers, -merken en retailers uit de hele wereld is het ook een invloedrijk platform voor progressie en verduurzaming.

17 april: Seminar programma: Kingpins 2029, The Transformers

Tijdens deze tweede Amsterdam Denim Days introduceert Kingpins, in samenwerking met House of Denim, het conferentie-concept Kingpins 2029, The Transformers. De vrijdag 17 april in het Machinegebouw, op Blueprint, geplande keynotes en paneldiscussies concentreren zich op het thema ‘denim, jeans & water’. In bijgevoegd Engelstalig persbericht meer over dit initiatief. NB: Dit onderdeel is alleen toegankelijk voor professionals, genodigden en pers, maar Zaterdag 18 april is er ook een inspirerend seminarprogramma op Blueprint: ‘Towards a brighter blue’, wat wel voor iedereen toegankelijk is.

Denim City

Ook op het programma deze editie: de (invite-only) opening van innovatie-campus ‘Denim City’, donderdag 16 april om 17:00 uur in de voormalige Amsterdamse tramremise ‘De Hallen’, tevens hoofdkwartier van House of Denim. Deze campus wordt een belangrijke ontmoetingsplaats voor denimvernieuwers, met faciliteiten als een werkplaats, een archief en expertise centrum, de duurzame denim wasserij ‘Blue Lab’ en de Jean School International Course. Denim City is een samenwerking tussen House of Denim, de gemeente Amsterdam en het ROCvA. Burgemeester Eberhard van der Laan zal Denim City feestelijk openen, waarna deze samenscholing van genodigden overgaat in de officiële afterparty van Kingpins. Speciaal tijdens Amsterdam Denim Days geopend voor publiek op 17 & 18 april.

Amsterdam Denim Days is een initiatief van House of Denim in samenwerking met de Amerikaanse Kingpins Show, Modefabriek, HTNK Fashion recruitment & consultancy en de stad Amsterdam.

Voor meer informatie: Amsterdam Denim Days / Blueprint Communicatie & PR

Nieke Mulder (nieke@amsterdamdenimdays.com)

Amsterdam Denim Days / Seminar programma

Mariette Hoitink (mariette@amsterdamdenimdays.com)

Voor HR beeld; leroy@ivylee.nl

www.amsterdamdenimdays.com

facebook.com/amsterdamdenimdays

instagram.com/amsterdamdenimdays

twitter.com/Denim_Days

 

 

Deel dit artikel