Home Actueel Archief Alles wat u moet weten over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Alles wat u moet weten over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Archief
01-06-17

Nog precies één jaar om u voor te bereiden op de Algemene Verordening Gegevensbescherming: wat moet u weten?

Op 25 mei 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden, vanaf 25 mei 2018 zal de AVG ook daadwerkelijk worden gehandhaafd. U heeft de helft van uw voorbereidingstijd erop zitten en u heeft nog de helft van de tijd om uw onderneming AVG-proof te maken.

Europa heeft organisaties twee jaar de tijd gegeven om AVG-proof te worden. De gewijzigde regels zullen een grote impact hebben op de verwerking van data door vele organisaties in heel Europa – en dat juist nu het onderwerp (big) data booming is.

Om u wegwijs te maken in de veranderingen die gaan komen en in de wijze waarop u uw organisatie hierop het komende jaar kunt voorbereiden, hebben wij een whitepaper opgesteld. Belangrijke kennispunten zijn te vinden in een dit door ons opgestelde whitepaper. U kunt het document hier downloaden.

De inhoud van dit whitepaper

Wij krijgen vaak signalen van ondernemers die weten dat zij iets moeten gaan regelen, maar niet weten waar te beginnen. Vragen als: “Mogen wij de gegevens van onze klanten analyseren en bewaren?”, “Hebben wij toestemming nodig van onze klanten om hen te benaderen voor acties?”, “Moeten wij afspraken maken met onze softwareleverancier ten aanzien van de data?” en “Mogen wij de gegevens van deelnemers aan ons loyaltyprogramma delen met andere labels binnen onze holding?” komen geregeld voorbij. 

In deze whitepaper krijgt u de antwoorden op deze en nog vele andere vragen. Wij geven u  u een aantal handreikingen om stappen te zetten naar het privacyproof maken van uw organisatie. Allereerst komt kort aan bod de achtergrond van de regels (wetgeving) en voorts leggen wij u aan de hand van concrete vragen uit waar de aandachtspunten zitten.

Naast de whitepaper is ook een stappenplan beschikbaar dat u hier kunt downloaden.

Deel dit artikel