Home Actueel Archief Advocaten zonder grenzen

Advocaten zonder grenzen

Archief
14-06-11

Op 9 juni 2011 werd ons kantoor vereerd met een bijzondere gast, namelijk de burgemeester van Mutare, Brian James, zijn vrouw Lynn Evans en de coördinator in Mutare, de heer Gift Sanyanga. Hij woonde een lunchbijeenkomst bij ten behoeve van Advocaten zonder Grenzen, verzorgd door Köster Advocaten. Tevens was hierbij de burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede, Bert Bruijn, aanwezig en namens de Stedenband Haarlem-Mutare was Dik Bol te gast.

 

Het was voor de leden van de werkgroep Zimbabwe van Advocaten zonder Grenzen fijn om van Brian James te horen dat de projectplannen, namelijk het verbeteren van de rechtspositie van de kinderen in de gevangenissen van Mutare en Harare, het opzetten van een piketregeling aldaar en training/opleiding van de advocaten in de twee steden op het terrein van mensenrechten, kunnen rekenen op zijn steun.

 

Er zijn plannen om begin oktober 2011 met een aantal leden van Advocaten zonder Grenzen af te reizen naar Zimbabwe om verdere contacten te leggen/ te bestendigen met onder andere advocaten, plaatselijke (advocaten-)organisaties, sponsoren, de MDC partij en de Nederlandse ambassade om de projectplannen daar te implementeren en lokale partners te krijgen. Brian James liet ons weten dat de projectplannen zeer gewenst zijn en op het juiste moment komen. Verder liet hij weten ons graag te verwelkomen in Zimbabwe.

Deel dit artikel