In | memoriam

Op 10 april 2021 is de medeoprichter en naamgever van ons kantoor John Köster na een ziekbed overleden. John is 72 jaar geworden.

Lees meer

1949 | 2021

Köster advocaten vindt haar oorsprong in 1987, toen John samen met Raymond Smit en Hans Koets onder de naam Koster & Smit in Haarlem begon. Na jaren van geleidelijke groei in de periode 1987- 2001 onder de naam Koster van Schaik & Koets maakte het kantoor vanaf 2001 een verdere ontwikkeling door, door het integreren van advocatenkantoor Middendorf vanaf 2001 onder de naam Köster advocaten.

John was lang een van de karakteristieke gezichten van kantoor, met zijn volhardende, scherpe, hoffelijke en charmante wijze van advocatuur bedrijven. Een jurist pur sang, altijd op zoek naar de haalbare mogelijkheden die het recht en de wet hem boden. John had de gave om humor te paren aan het recht en de belangen van de cliënten.

Binnen kantoor vervulde John lang en met verve de positie van kantooroudste, die rustig beschouwend, nimmer conflicterend en altijd met een kwinkslag optrad, ondertussen de grote lijn bewakend. Een baken van rust en bron van kennis en ervaring. Hij nam de tijd en gaf aandacht. Was een vraagbaak en klankbord voor velen.

Vier jaar geleden besloot John met de advocatuur te stoppen. Een bijzonder moment voor een markante man, een moment dat op passende wijze door kantoor gevierd werd. Het stoppen door John en het afscheid van kantoor markeerde aan de ene kant het afsluiten van een belangrijk stuk geschiedenis van kantoor, maar vormde gelijk ook het begin van een nieuwe periode waarin kantoor verder professionaliseerde en groeide onder leiding van de nieuwe generatie. Hiervoor heeft John mede het fundament gelegd.

Wij zullen hem intens missen.

Lees meer

Wie | we zijn

Wij zijn authentieke, zelfverzekerde professionals met passie voor onze cliënten en ons eigen vakgebied.

Waarde toevoegen aan onze cliënten, is wat ons drijft. Elke keer een stapje verder. Als advocaten voor ondernemers investeren we in onze cliënten. We leren de onderneming én de ondernemer kennen. Zo worden we steeds beter, naar mate we langer samenwerken.

Vanuit een sterke juridische basis adviseren en procederen wij op een breed vlak van de bedrijfsvoering. Wij staan dichtbij, zijn laagdrempelig en geloven dat we met onze (brede) aanpak het verschil maken. Ons kantoor heeft de expertise in huis die u als ondernemer nodig heeft. Daarbij richten we ons in het bijzonder op drie sectoren: Fashion, Flex en ICT & privacy.

Lees meer

Ons | doel

Ondernemers in staat stellen juridisch onbezorgd te kunnen ondernemen.

Dat is ons doel. Samen met onze cliënten vormen we een complementair team van specifieke kennis en kunde. We beschermen uw bedrijf en bouwen met inventieve oplossingen mee aan het succes van uw onderneming.

De samenwerking met onze relaties is daardoor persoonlijk, betrokken en langdurig. Met een vast aanspreekpunt: één advocaat, die uw directe lijn naar onze adviespraktijk vormt. Iemand die de organisatie kent, reactief én proactief snel handelt, en die de regie neemt wanneer de specialistische kennis vanuit een ander team nodig is.

Lees meer

Onze sectoren

Laatste | nieuws

22-03-2021
Nine Bennink

De invloed van Brexit op intellectuele eigendomsrechten

De onderhandelaars van de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben op 24 december 2020 een akkoord bereikt over een nieuw partnerschap. Dit akkoord bevat afspraken over de regels die per 1 januari 2021 tussen de EU en het VK gelden, waarmee Brexit per die datum een... Lees meer

02-03-2021
Lisanne van Geest

Wijziging tijdvakken vaststellingsaanvraag NOW

Sinds 7 oktober 2020 is het vaststellingsloket voor NOW 1.0 open en kunnen werkgevers een aanvraag indienen om hun NOW-subsidie, op basis van hun daadwerkelijke omzetverlies en loonsom, definitief vast te laten stellen. Afhankelijk van het ontvangen voorschotbedrag en het definitieve subsidiebedrag is in sommige gevallen een aanvullende derden-... Lees meer

22-02-2021
Nine Bennink

Geen inbreuk Dr. Martens

Stoere veterlaarzen (‘army boots’) zijn op dit moment immens populair. Dat merkt ook Airwair, beter bekend als de partij achter de Dr. Martensschoenen. Dr. Martensschoenen zijn te herkennen aan een aantal uiterlijke kenmerken, door Airwair aangeduid met Dr. Martens Trade Dress: een zwart met gele hiellus, een contrasterend geel... Lees meer

Onze | advocaten