MENU
Familierecht

Familierecht

Gratis adviesgesprek

U bent iedere maandagochtend van 09.00 uur tot 11.00 uur van harte welkom voor een gratis adviesgesprek (maximaal half uur). U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Marleen van der Velde via telefoonnummer (023- 5125025) of vandervelde@kadv.nl om een afspraak in te plannen.

Ook op onze locatie in Hoofddorp bieden wij u de mogelijkheid gebruik te maken van het gratis adviesgesprek. Ook voor een gratis adviesgesprek in Hoofddorp kunt u contact opnemen met Marleen van der Velde via bovenstaande gegevens.

Onderwerpen

Binnen de praktijkgroep familierecht verlenen onze advocaten bijstand aan zowel ondernemers als particulieren in zaken op het gebied van onder andere echtscheiding, huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomsten en erfrecht. Hieronder kunt u per onderwerp informatie vinden.

Werkwijze / Aanpak

Het familie- en gezinsleven neemt binnen de samenleving een belangrijke plaats in.

Mensen verzanden bij echtscheidingen vaak in emotionele problemen die ze niet meer zelf kunnen oplossen. Wij laten mensen eerst hun verhaal doen. Die persoonlijke betrokkenheid is belangrijk. Ook bij een nalatenschap heb je te maken met de gevoelens van mensen.

De strategie is vaak heel belangrijk. Direct procederen hoeft niet altijd de beste aanpak te zijn. Wij kijken eerst of het mogelijk is in overleg tot een oplossing te komen. Zeker wanneer kinderen betrokken zijn; je gaat namelijk als partners uit elkaar maar je blijft ouder. Leidt overleg niet tot een oplossing, dan wordt een procedure gestart. Maar ook als het nodig is direct een procedure te starten zullen wij dat doen.